onsdag 9. desember 2015

Førjulstid i Hamburg

Her kommer et lite billedras fra siste uker i Hamburg. Er det noe de er gode på her, så er det å lage julemarkeder, og skape julestemning selv om vi ikke har snø!!

Søndag 29. november, på studenten vår sin bursdag, tok  vi oss en tur til julemarkedet i Lüneburg. Dette er også en Hansaby, og vi falt helt pladask for den! Så utrolig koselig!!

JULEMARKEDET I LUNEBURG:

Noe grått vær, men det stoppet ikke oss!!


Brente mandler må kjøpes!

Artige lys!Så sjarmerende gater!! Her er alt på skjeve!!

Et flott apotek!


Ikke akurat et nytt bygg! Koselig!

Mor koser seg på markedGlüwein må til!


I denne boden måtte vi handle litt....!


Vanlige, norske tradisjoner må man også ta vare på her nede i Tyskland! Her baker vi pepperkaker (og hus). Mini liker ikke pepperkaker, men heldigvis liker hun å bake!! Elgeformen fant hun i kalenderen om morgenen. Da forstod hun hva vi skulle gjøre den ettermiddagen!!

Første helgen i desember fikk vi besøk av min eldste nevø og hans kjæreste. Vi hadde oss noen fine dager sammen, og julemarkeder i Hamburg ble besøkt i fleng!! 

Turtelduene måtte selvfølgelig kjøpe hjertepepperkaker!

Vi fikk med oss et nisseopptog! Det var gøy, og første gang jeg har sett det!!

"Juletreet" på rådhusplassen. Fint i mørket!!

Stemning - og mye folk!

Skal det være noe??
I år besøkte jeg for første gang Santa Pauli julemarkedet. Det ligger i Reeperbahnen, og jeg  var litt usikker på om det var et sted å ta med barn... For å si det slik: Enten bør de være så små at de ikke reflekterer så mye over hva de selger rundt om kring, eller så ta en rask tur... Hi,hi, mini synes dette var pinlige saker!! Foruten maten da, for den var god!!

Oversiktsbilde

Jepp, julepynt for speseielt interesserte...! 

Varm sjokolade. Vet ikke helt hva man skal si om koppen?? 

Mange "flotte" Santaer på det markedet, ja!


Vi avsluttet dagen på Miniatur Wunderland. Populært hos de unge, og jeg koser meg jo alltid der! Nå var det også julepyntet her, men mange nisser og lysende juletrær rundt om! Fant nye scener denne gangen og! Noen så på kanten at de ikke kan vises her...! 

Julestemning

En sliten snik titt på Italia, som er det nye området under bygging! 

Jul

KveldsstemningDomen!


Julebyen! Legg merke til ansiktene oppe i fjellveggen! 

Storutrykning for å slukke brann!!

Las VegasNå skal jeg ut og kjøpe (forhåpentligvis) de siste julegavene!! Så har jeg litt syarbeid å gjøre, men etter hvert er vi veldig klar for hjemtur til Bergen og hytten i julen!!!

Ha en strålende dag!

1 kommentar:

  1. Takk for titten Anne, du er nå en koselig niese å ha som gir oss så mange innblikk i livet der nede. Dere begynner vel snart på nedtellingen til hjemturen :) :)

    SvarSlett