onsdag 24. desember 2014

God jul!!!

Da kan vi skrive julaften 2014, og her i huset er vi samlet alle 4, og etter hvert skal vi gjøre oss klar til julefeiring hos søstermor. Får vann i munnen bare av å tenke på middagen!!! Pinnekjøtt!! I år har jeg ikke hatt en eneste anledning før jul til å smake, så da blir det noe helt ekstra!

Desember raste av sted. I Hamburg hadde vi besøk av både min far og kone, og eldstedatter. Allerede 12. des gikk mini på juleferie, og 16. des dro jeg og jentene hjem. Hjem til huset vårt i Bergen, og hjem til HYTTEN!! Der har vi vært og julepyntet, og 1.juledag om kvelden reiser vi opp, og blir til helt over nyttår!! Skal bli så deilig!!! Og over 1 meter snø er det der oppe, så gjett om det skal bli mye snølek!!

Ønsker dere alle en riktig god jul, en fredfull romjul. og en nyttårsfeiring akkurat slik dere vil ha det!!!

Avslutter med et billedras fra julemarkedene i Hamburg og Lubeck,Er det noe de kan, så er det å lage jul der nede! Noen bilder fra Domkirken deres og ikke minst et hjemlig bilde, som de fleste bergensere lett kan plassere på kartet!!!

Ethvert julemarked med respekt for seg selv, hadde utstilt minst en julekrybbe, bare for å minne oss om hva julen egentlig betyr! Denne er fra en av de mindre markedene i Hamburg. 


På Alstervannet står det et stort juletre og lyser! Akkurat som på Lille Lungegårdsvann i Bergen, så dette føltes veldig riktig og "hjemme"!

Langs kaien lå det et langt julemarked, og på andre siden av gaten hadde varehusene virkelig pyntet seg til julefeiring!!

Foran rådhuset er det et av de størst og mest tradisjonelle julemarkedene. Her kunne man finne mange skatter!! Men beste besøkelsestiden var definitivt om morgenene når de åpnet. Ellers kunne det være litt for mye folk der, slik at man ikke fikk med seg så mye...

Nydelige keramikkhus hvor man kunne ha telys inni. Utrolig sjarmerende!!

Synes enda det er gøy å finne (deler av) etternavnet mitt rundt om kring i Tyskland!! Her fra Lubeck.

I Lubeck fant jeg julekrybben i ca 40 cm høye marispanfigurer!! Hos Niederegger, selvfølgelig!!! 

Noe man og fant på julemarkeder, var karuseller for de minste! Sjarmerende!! 

Ved elven i Lubeck. Så utrolig koselig by! Og særlig i nydelig vintervær med mye juleinnslag!!

I løpet av dette halve året i Hamburg, fikk vi EN gang gått ut og spist alle 4! Sånt varmer et mammahjerte!!

Fra inngangen til Domkirken. Vi hadde fått billetter til en dansk/tyskjulekonsert, og mor koste seg godt, selv om enkelte synes at den var svært kjedelig.... Litt lang, kanskje! 

Se det orgelet!!! Det var  virkelig en stor kirke!!! Turbulet har den hatt det, med branner, bombing og atter branner, så den ble sist bygget opp igjen på 1980 tallet... 

Snakk om størrelse på juletreet!!


Vel hjemme i Bergen, ble det tid til å besøke denne byen!!!!!!!!!

Så om vi ikke klarte å få julestemning denne desember, var det i hvertfall ikke omgivelsene sin skyld!!!!!!!! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar