søndag 2. november 2014

En koselig helgetur til Osnabruck

Min kjære hjemby, Bergen, er en hansaby på samme linje som Hamburg. Enda en hansaby, er Osnabruck, som ligger litt over 200 km sørvest  for Hamburg. Etter at vi fikk satt OPP trampolinen til minien på lørdagen, satt vi oss i bilen og kjørte dit. Turen tok nøyaktig 2 timer, så det sier litt om at veistandarden her er noe bedre enn i gamlelandet, når man kan forflytte seg slike avstander på så kort tid!!!

Byen  viste seg fra sin beste side, med svært milde temperaturer(17-19 grader) og blå himmel. Litt vanskelig å forstå at vi er inne i november, altså....!!

Her kommer et billedras over denne vakre hansabyen!!!
Her ser dere rådhuset. Men legg også merke til folkegruppen til venstre i bildet. En ungkar fylte 30 år, og som tradisjon måtte han koste hele rådhustrappen, med mindre han fikk et kyss av en jomfru.... Da vi kom forbi, hadde han holdt på noen timer, og ba minien nesten på sine knær om han kunne få et kyss av henne!! (På kinnet...) Litt motvillig gikk hun med på det, og dermed kunne feiringen fortsette for jubilanten, og minien fikk tatt del i en ekte, tysk (eller Osnabrucks?) tradisjon!!

Måneskinn, og husene speiler seg i elven.

Et aldri så lite stopp på en pub, og ja, det gikk fint an å sitte ute!!


På 1100 tallet fikk Osnabruck innvilget å bygge mur rundt byen, og de fleste tårnene står fortsatt den dag i dag!! 

Modell over gamlebyen

Byvandring er koselig i slike flotte omgivelser! 

Nydelige høstfarger


Byen ble hardt bombet under 2. verdenskrig, så mange av de historiske bygningene ble skadet. De er likevel så godt bygget opp igjen, at det er vanskelig å se forskjell på gammelt og mye nyere..

Idyll

Byens slott fra barokktiden. I dag er det faktisk Universitetet som disponerer bygningen, og det er litt av noen omgivelser studentene har!!!

Mor prøver å bli venn med en sommerfugl!


Artige bygg!!

Moderne butikk i 1. etg og mange gamle relieffer oppover på bygningen.

(ps. viktig å poengtere at det er minien som har tatt en god del av bildene!!)Vel hjemme igjen, stod det lekser på tapetet for minien, og etter hvert også en skjebnekamp for Brann, som de heldigvis VANT!!! Håpet om eliteseriespill og til neste år, lever videre!!!!!!!!!!!

Ha en god uke der ute, folkens!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar