søndag 14. september 2014

Epler så langt øyet kunne se!

Hardanger er nydelig, og særlig i vårblomstringen er det knapt et sted som kan bli finere. Nå er de vel i gang med å høste epler også der, men i dag har vi plukket epler et helt annet sted! Nemlig i Altes Land, et lite stykke rett utenfor Hamburg.

Jeg leste at der var mer enn 10 mill epletrær der, og jeg tror jammen at vi kjørte forbi alle....!!! Neida, men mange så vi! Stoppet først i en liten landsby, som heter Jork. Med J altså!!! Idyllisk, og så artige hus/gammel byggeskikk!!! Neste stopp var på en åpen gård, der vi kunne kjøpe en masse epler, og annet de dyrket. Her kunne man også kjøpe en deilig matkurv og ta ut på de fine hageområdene og grille/spise. Det får vi heller se om vi gjør en annen gang! Vi kjøpte kun litt eple og pæresider, og trasket i hagen og blant epletrær (næh???) Siste stoppet var ved selvplukk av epler. Så da har vi gjort det også!! 6 kilo epler på oss!! Så nå får vi bake litt eplekake og legge i frysen, så får kanskje akkurat DU smake når du kommer på besøkt???!!!!


Like byggestilen!!


Epletrær så langt øyet rekker!


Det må både smakes og plukkes, skjønner du vel!

Helst de øverst oppe!! Da er pappa grei å ha!!6 kilo epler! Her skal det knaskes!!,Så er enda en helg, svupp, snart over...! I går var vi en tur til sentrum. Der var vi bla  innom Sjømannskirken! Godt å snakke med andre nordmenn!! Det var endel andre barn der, og siden vi ikke har sett dem på minien sin skole, så går  vi ut fra at de går på den skandinaviske. Der tilbyr de også morsmålsundervisning, men vi har faktisk tenkt at mius får nok med tysk og engelsk i år, så vi lar det være.... Blir vi derimot boende her videre utover dette året, så får vi ta det opp til vurdering!
Hun mener jo enda, etter litt over en mnd på skolen, at hun skal gjøre skolegangen sin ferdig her...!!! Hmmm!!

Ja, ja, folkens! Ha en riktig så god ny uke!! Hører at solen skinner og sommeren fortsatt er til stedet der hjemme!!! Her også! Det er godt, sant?? Eneste er at jeg begynner å gå lei sommerklærne mine..... Hjelp,, er det mulig, liksom!!!!!!!!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar