søndag 17. august 2014

Vi er vel på plass i Hamburg!!

Ja, faktisk har vi vært her i litt over en uke alt, men det føles virkelig som om vi har vært her lengre!!

Evighet siden siste innlegg, enten så har vi vært uten nett, eller så har det vært så travelt, men nå har jeg endelig tid!!

Vi har jo hatt en knallsommer i år, og den ble benyttet godt, både til mye malearbeid, men også turer og opplevelser. Rett før vi reiste til Hamburg, var vi også en tur til Spania, med dager i Barcelona og late soldager i Tossa De Mar.

Men altså, nå har vår nye hverdag i Hamburg begynt! Minien har allerede startet på den internasjonale skolen, og i forhold til hennes gamle skole, er denne så godt utrustet, at hun er helt "ekstatisk"!! Nesten så jeg er redd for at vi ikke får henne med oss hjem igjen til Norge, for hun har allerede sagt at hun gjerne vil gjøre skoleforløpet ferdig her nede!!

International School of Hamburg


Spennende var det jo å begynne, for det å troppe opp uten å kjenne noen, og å kun forholde seg til det engelske språket, kan være tøft! Hun slaktet det norske skolesystemet etter endt kartleggingsprøve i engelsk og matte, for hun synes at de som var like gammel som henne selv, hadde lært myyye mer enn henne... Nå er jo vi kjent for å ligge litt etter oppe i nord, så der traff den oss....!!

Hun har allerede blitt kjent med noen, og etter hvert starter fritidsaktiviteter opp også, så satser på at minien vil få en innholdsrik tid her!

Mannen i huset har jo allerede hatt jobben sin her nede i 1 år og 9 mnd, så overgangen for ham er å få lengre arbeidsreise, og å få sett oss på ettermiddags/kveldstid. De har lange jobbedager her, så det er egentlig ikke så mye vi får sett ham, men mer enn før er det jo! Han vil stadig ha sine lange jobbreiser, så det er i de periodene jeg sikkert vil føle på at vi er langt borte fra familie og venner!

Huset vi leier er et rekkehus fra 60-tallet. I mur. Alle veggene er mur! Mur er hardt!! Og derfor henger det knapt noe på veggene, så her er det tomt! Og hvitt!! Tenker jeg skal prøve å henge opp noe slike klistremerkegreier, men så er jo selvfølgelig murveggene ruglete, så det er ikke sikkert det går... Men, men har prøvd å gjøre det så hjemmekoselig som jeg klarer med de ressursene vi har, og tenker at det skal gå helt greit!!
4 etasjer inkl kjeller, så her blir det løpt mye i trapper;)


Sofakroken! 


Ja, hva skal så jeg gjøre på her nede?? Sosialisering får jeg gjennom skolen til Mia, Der er det mye for oss mødre, og allerede kommende uke skal jeg på treff med andre mødre på samme trinnet. I tillegg har jeg kjøpt meg sykkel!!! Her er så flatt, og tilrettelagt for sykling, så for både å få litt trim, og se nye steder, kommer jeg til å sykle mye. Har allerede nesten syklet meg bort en gang, og det blir nok ikke den siste!!! Parker å jogge i er det også i nærheten, så tenk om jeg kommer hjem igjen som den sprekingen??!! Hadde vært noe!!

Så har jeg selvfølgelig symaskinene mine med! Hele kjelleretasjen har jeg fått til å boltre meg i, og det skal bli så deilig!! Har akkurat fått rommet opp og gå, og på fredag satt jeg for første gang på evigheter og sydde igjen!! Så gøy!!

Men vi forventer jo selvfølgelig også besøk fra familie og  venner dette året! Vi har god plass til overnatting!!

Vel, dette var et aldri så lite livstegn, så kommer det nok mer om ikke alt for lenge!

Ha en strålende uke der ute, folkens!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar