lørdag 17. august 2013

Med barn til Hamburg

Hamburg er vel ikke den byen man helst tenker på når man planlegger en storbyferie, men jeg kan faktisk anbefale det!!! Vi reiser dit i forbindelse med at min mann har mye jobbevirksomhet der, så kan ikke si annet enn at jeg begynner å bli glad i byen!

Hamburg er en flott by, med mange elver, og faktisk flere broer enn i Venezia! Byen har fortsatt flere gamle bygninger som ble restaurert etter krigen, samtidig som at mye er bygget opp i 60,- og utover på 70- tallet. De fleste forbinder gjerne Hamburg med Reperbanen, men det er så mye, mye mer!!!

Sommerstid er der flere flotte parker å besøke, og om man har Hamburg som base, er muligheter til utflukter ut fra byen mange også. Her kan nevnes villdyrparkene "Scharze Berge" og Eekholt", og en båttur til Heligoland - kanskje for å treffe en spillemann!!

Jeg vil her komme med endel  forlag til aktiviteter å gjøre i Hamburg:

1. Besøk Miniatur Wunderland
Her får du først mye tysk historie presentert i små montre med hus og mini-miniatyrdukker, før du kommer inn i selve Togbaneverden, hvor du finner igjen landskap fra i første rekke Tyskland, Sveits og Østerrike, men også USA og Norden er representert.

Bruk god tid, for her er det så enormt med detaljer å studere!!!! Jeg kan love deg at alle finner noe for sin smak!!! Bare se dette lille knippe av bilder som vi tok:


En konsertarena med ALT det innebærer!! Hver dukke er kanskje max 2 cm høye, og så detaljert... Her er det ganske mange...!! På scenen stod et band og beveget på seg!!

Hvert 7. minutt ble det natt i hele bygget, og da opplevde du alle stedene med deres lys etc. Det var også en flyplass, hvor man kunne se fly som tok av og landet!!

Mange, mange kilometere med jernbaneskinner!!

Las Vegas, og i forgrunnen Lexus, hotellet hvor vi bodde da vi var der på ordentlig!! Så stilig laget til!!

Plutselig kom et cruiseskip seilende!

I Skandinavia fant vi Ishavskatedralen!! 

Kunne vist bilde på bilde, men det beste er nok å ta turen selv!!!

2. Ved siden av dette museet finner man Hamburg Dungeon
Skrekk og gru og skremsel!! Dette er ikke akkurat å anbefale for små barn, og vi var heller ikke innom der... Men bare vit at de ligger rett ved siden av hverandre!

3. Båttur på elven
Her kan man velge mellom mange forskjellige varianter, og informasjon om dette finner dere på Alsterpavillon und Alsterschiffahrt-Anleger.
Vi har kjørt en rundtur påAussenalster, som tok 1 time, for det var det vi rakk den gangen! En annen gang tar vi gjerne en lengre, som går inn i kanalene. 
Koselig og fin måte å se byen fra denne vinkelen og! 

Bro på bro på bro...

Det gamle tv-tårnet hadde tidligere en restaurant (slik de fortsatt har i Berlin), men her var den lagt ned. Et tydelig landemerke var det i hvertfall!! 

3. Besøke tivoliet Dom
Her er det viktig å følge med på åpningstidene, for den har stengt store deler av året. 
Det var åpent da vi var der i slutten på april (fra kl 15-23), men den kvelden vi tenkte at vi kunne ta en tur, bøttet det ned... Hver fredag kl. 23 har de fyrverkeri, og det er flott å se på selv om man ikke er i parken! Den ligger ganske nær (eller i?) Reperbanens område. 

4. Se rådhusplassen
Rådhusbygningen er flott, og på torget foran skjer det ofte noe. Om sommeren har de matservering i telt der. Dette er også et greit utgangspunkt for hvor man finner de fleste handlegatene om man ønsker å shoppe litt! Der er mange koselige restauranter i området, og mange ligger ved elvene, slik at det er lett for barna å mate noen av fuglene som svømmer rundt! 


5. Se Løvenes kongemusikalen! 
Den har gått flere år, men er som alt annet i Tyskland, på tysk!! Uansett, musikken er den samme, og kostymer og rekvisitter er fantastiske. Man blir fraktet til teateret med båt! 

6. Kjøre pariserhjulet
Fra slutten av april til midten av juli står det et stort pariserhjul på HafenCity. Det er en fin måte å komme seg opp og se utover byen på!! 

 
 
Like i nærheten er de straks ferdig med en flott og stor lekeplass. Passer også for de litt større barna som vil ha litt større utfordringer!!! 

I samme område får dere også god utsikt til byens kommende Operahus. Det har vært full byggestans de siste to årene, for ingen ville betale overskridelsene den gjør... Nå er det imidlertid begynt å bygges igjen, så en enighet må man ha nådd!!

 For å se hvordan konsertsalen skal se ut inni, kan man gå inn i dette lille huset og se!! Ut av veggene hører man musikk!

Er dere også glad i Sushi, MÅ dere ta turen til Coast som også ligger like ved. De har en fantastisk god meny!!!! 

Hafen City er et nytt område i Hamburg. Det er masser av stein kjørt ut i elven,  som danner grunnlaget for denne bydelen. Her er det fortsatt endel byggevirksomhet, man finner boligblokker, skole, foretningsvirksomhet og det er her cruisebåtene nå ligger til. 

7. Besøke Hagenbecks Tierpark
En flott dyrehage i byen!! Det er lett å komme seg dit med U2. Mange flotte dyr i fine miljøer. Minien vår synes det var den beste parken hun har vært i, men det er muligens fordi den er den siste, og derfor den hun husker best!! 
Den største opplevelsen for både mor og datter, var å få mate elefantene med frukt og grønnsaker. Man ga en valgfri donasjon mot en pose med mat. Elefantene var mer enn villig til å smake på alt du ga!! 


Ellers var der både løver, tiger, gepard, sjiraffer, aper osv, osv!! 


De hadde også en akvariedel, som dere må få med dere. Du kjøper enten billetter til en av parkene (dyrehagen, eller akvariet), eller en kombibillett, som er å anbefale. 

8. Ta dere en tur i en park
Hamburg har mange grønne lunger, og den fineste må uten tvil være "Planten un Blomen", med mange vakre planter. I nærheten av vårt tilholdssted der nede, ligger Alsterpark. Det ligger like ved vannet, så det er så koselig å gå ned dit og mate svaner og ender som svømmer rundt. Der er også en flott restaurant/kafe der, så det passer fint å sette seg ned og ta en is  for barna og en kaffe for voksne!! Store gressplener er fine å løpe på.

Parken sett fra båt en dag i april.

Parken en nydelig dag i juni

"Vi vil ha mat!!! Mye mat!!!!!!!!!!!!!!"


9. Museumsbesøk
Det er mange museer å velge mellom, alt fra kunstmusser til mer barnevennlige som sjøfartsmuseet eller nede ved elven, mot Fiskemarkedet, der man finner en ubåt man kan gå ombord i. Kan også nevne Museum fur volkerkunde (som er noe ala folkemuseum/kulturhistorisk museum) , som har interessante utstillinger fra folkegrupper rundt i verden. De hadde bla a en stor Indianerutstilling da vi var der.


 Rett rundt hjørnet på utsiden, finner man dessuten et Kinesisk tehus, med en koselig kinesisk hage utenfor. 
 
 

Med gode kart er det en enkel by å bevege seg rundt i. De har et godt utbygget undergrunnssystem, som tar deg enkelt rundt. Det er noen plattformer som har trapper uten heis, men det er unntaksvis, og kun på de litt mindre. 

Jeg vil anbefale alle som tar turen til Hamburg, om å spise middag i området overfor Fiskemarkedet. Her er det fin utsikt. Husk at Hamburg har en svært travel havn, så det er mange heisekraner en ser. Det er likevel et flott skue!! For å få utsikt utover, kan også et besøk i tårnet til Michaeliskirche (Englische Planke 1a) være et sted å gå.


Jeg vil absolutt anbefale Hamburg som en by å ta med seg barn til!!


Auf Wiedersehen!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar