søndag 24. mars 2013

Med barn til Algarvekysten

Ser på treffene på bloggen at folk er ute etter å få reisetips for tiden!! Kanskje det er endel som tenker på å bestille sommerferie?

Her vil jeg komme med et godt reisetips, og det er Algarvekysten! Ligger sør i Portugal, men selv om det er  langt sør, så oppleves klimaet sjelden så varmt som oppover langs spanskekysten . Det synes jeg er en fordel! Noen synes at det er kaldt å bade i sjøen her (Atlanterhavet), men det stoppet ikke meg, som ellers skal ha en grei temperatur, før jeg går uti!!

Vi har vært på Algarvekysten to ganger og reiser dit gjerne igjen om anledningen byr seg!! Begge gangene har vi landet i Lisboa, og kjørt ned derfra (ca 4 timer), men de fleste nordmenn flyr til Faro. Langs kysten er det fult av små og større tettsteder/byer hvor man kan bo.

Vi har aldri kjøpt pakketurer hit, noe som mange gjerne gjør, men leiet gjennom et tysk byrå, som nå har skiftet navn... Men det er mye å finne på nettet, så bare let!

Vi har bodd forskjellige steder, første gangen i nærheten av Portimao, og andre gangen i Carvoeiro. Vi har hatt leiebil i hele perioden begge gangene, og det har vært nødvendig i forhold til at vi har beveget oss endel rundt. Dessuten leide vi en fantastisk flott villa første gangen, men det var langt utfor all farvei, så da måtte vi ha bil!

Det blir selvfølgelig mye strandliv på slike ferier, og det skal det være!! Late, gode lekedager med barna enten i sjøen eller ved bassenget. Det er mange små, koselige strender rundt om, men vær oppmerksom på at ikke alle er like barnevennlige fordi de plutselig blir brådyp, og det kan være endel bølger!

Gode strender å anbefale er:

Praya da Rocha


Stranden er laaaang, og den deles opp med de flotte sandstensklippene, og grotter. Den ligger ved Portimao.  Blir barna lei av å ligge på samme sted, så gå bare til "neste" strand!! Mange nydelige perler på en snor!!!


Praya da Alvor


Lang, og fin sandstrand. Uten de spektakulære sandstenklippene, men meget barnevennlig. Endel reisebyråer har reiser til Alvor, og da blir dette "nærstranden". 

I tillegg finnes det mange, små lokale strender langs kyststripen. Kanskje finner dere favorittstedet deres et helt annet sted!!

Vi lå i nærheten av en fin bukt med sandstensklipper, og det var fint å gå hit både på dagtid for å bade, og på kveldstid. 


Tips til utflukter:

Silves:

silves var maurernes hovdstad i Algarve frem til ca 1190, og var da større enn Lisboa. Den ble da plyndret av korsridderne, og begynte å forfalle. 

I dag er det en søvnig, liten by litt inn i landet fra kysten. 

Kirken, Se', er en gotisk domkirke fra 12-00 tallet, og vel verdt et besøk. (Kjølig å komme inn i og, noe som er en fordel, for det kan bli litt varmt her i innlandet:0))

Byen har også en festning. Den er obligatorisk å besøke når man først er her! Fin utsikt over omliggende kulturlandskap. Det indre av festningen er satt tilbake i stand slik den var da det var nytt. Det er bla a store, underjordiske cisterner der, noe som var ganske forut sin tid!! 


Zoo Marine:
Vel har jeg sett mange delfinshow rundt om på ferier, men aldri har noe vært bedre enn her!!! I tillegg har de sjøløveshow, som også er morsomt!Parken har også et lite tivoli, og et badeland, så husk å ta med badetøy!! 

Cabro de Sao Vicente
Europas sørvestligste punkt. Spektakulære, høye klipper, og virkelig en utfordring for de med høydeskrekk... (les undertegnede!!) Her holder du barna godt i hånden! Likevel en opplevelse jeg ikke ville vært foruten!

Fyrtårnet er et av verdens mest lyssterke, og kan sees ca 90 km til sjøs! 

Fortaleza ved Sagres:
Ligger i samme området, så er man først på det ene stedet, kan man reise innom det andre og!
Dette var Henrik Sjøfarerens sjøfartskole. Den ble grunnlagt i 1421, og det var på denne tiden at Portugal begynte å legge under seg mange kolonier rundt om i verden. 

Kompasskiven på bakken i bakgrunnen, har en diameter på 43 meter! Noe stort, altså!!

Skolens kapell. Hit kom mange elever for å be om at de skulle komme tilbake til Portugal igjen i live... Ingen visste den gang, hva som skjulte seg "bak" havet!


Badeland:
Langs Algarvekysten ligger det noen badeland, og dette er gjerne noe alle barn har lyst til å besøke.. Vi var en dag og besøkte Slide&Splash, en innholdsrik og gøy park.


Golf:
Vil og bare nevne at der finnes mange flotte golfbaner i området, for de som liker slikt;0)


Da håper jeg at jeg har fått opp nysgjerrigheten til å besøke dette flotte landet!! I motsetning til Spania, er Portugal og Algarve lite besøkt av oss nordmenn. Det er trist, for det er et vakkert land, med mye kultur, og gjestfrie folk!

Oversiktsbilde over bassenget vi disponerte - ikke akkurat overbefolket!! Herlig!!

Hilsen glade globetrotter!! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar