søndag 23. september 2012

Til Dubai med barn

Dubai er blitt et yndet reisemål for oss nordmenn de siste årene, og det er et fint sted en kan ta med barna også! Pga  varmen de har om sommeren, vil jeg anbefale å legge reisen dit andre tider på året. Vi dro i juleferien, og fikk feiret nyttår der. Solen skinte stort sett hele tiden da, men den gikk tidlig ned, allerede i 17 tiden var den borte.

Vi fløy med Norvegian fra Bergen via Oslo og så direkte til Dubai. På tilbaketuren hadde vi motvind hele veien, så da måtte vi mellomlande i Budapest for å bonkre. Jeg ville undersøkt alternative flyruter om jeg skulle ned igjen, for det kan være greit, særlig med små barn på reise, å slippe dette.
Flyturen fra Oslo tok ca 6 timer ned. Det ble vist familiefilm på flyet, men her hadde vi også med litt egne spill etc for å få tiden til å "fly". Det er lurt. Hjemveien var nattflyging, så da sov barna noe.

Dubai er stadig i endring, og selv om de også er rammet av finanskrisen, er det enda mye byggevirskomhet. Vi kjøpte en reisehåndbok som var 2-3 år gammel, og den var litt avleggs allerede, for nye attraksjoner popper jevnlig opp!!

Vi bodde på Crown Plaza Dubai Festival City, et nydelig hotell. Det ligger nær flyplassen.


Fra bassengområde til hotellet

 Det ble endel taxikjøring, for det er forholdsvis store avstander fra sted til sted. Det er metro (over bakken) mange steder, som et alternativ framkomstmiddel.
Hovedbekjeftigelsen i Dubai er ofte shopping, men med barn på tur må man finne på litt andre ting også!!

For eksempel:
Se verdens høyeste bygning!
Her kan man også gå opp i bygningen og nyte utsikten. 

Se på vannfontene show. Det begynner hver kveld kl. 19.30, så kjenn besøkelsestiden din her!!


Når du først er i det området, må du ta deg en tur inn på Dubai Mall, et kjeeeeeeempestort shoppingsenter. Der har de et stort akvariet med egen haitunnell som er en fin opplevelse for barna. I enden av den er det også et morsom jungelrestuarant som jeg vil anbefale dere å spise middag på!!
(Shoppingsenteret har også skøytebane om man ønsker å stå litt på skøyter...)


Se Seilet, gjerne i solnedgang, bare helt nydelig!!
Her kan man også ligge på stranden og sole seg.


Besøk Medinaen. Denne er forholdsvis ny og er mer tilrettelagt for turisme. Det er likevel gøy  å gå og se hva de selger i de forskjellige kioskene. Masse lukter og inntrykk!!!!


Ta en tur til Palmen og hotel Atlantis. Der er det et badeland rett ved siden av som kan anbefales. Vi brukte en hel dag der ute. Vakre omgivelser, men ganske dyrt!!   De har også Wild Wild Wet park om man ønsker det. Den ligger i nærheten av Medinaen.

Gå en tur i gamlebyen, og da i Gould Souk. Der finner dere gull i alle varianter. Gøy å se på, og billig!!Kun her man finner innpåslitne selgere i hele Dubai. Vær forberedt;0)


Vil dere stå på ski? Da går det ann å leie utstyr i skihallen i The Emerates Mall. Helt utrolig!!! For oss som er vant med å stå på ski, er det ikke så utfordrende bakker, og kanskje vil dere heller bruke tiden annerledes. men stilig å se, er det!!!

Ta en middag på elven! (Hvis barna dine er glad i god mat og kan sitte en stund i ro!!)

En siste ting å gjøre, som vi anbefaler, er å dra på jeepsafari i ørkenen med påfølgende ridetur på Kamel. Da har man liksom fått gjort det meste!!!Angående klær, så var selvfølgelig burkaføringen høy. Vi passet på å gå sømmerlig kledd på sentre og på offentlige steder, men vi så at det var mange som gikk med mini-mini skjørt, og det var ingen som reagerte på det.Jeg vil på det varmeste anbefale en tur til dette spennende landet. Selv håper jeg på å komme tilbake ved en senere anledning!!

1 kommentar:

  1. Så ut som et perfekt ferie paradis! Drømmer!
    Fin mandag!

    SvarSlett