torsdag 20. september 2012

Nabolaget mitt

Helt siden vi flyttet ut her, har mitt favorittsted vært Alvøen og området der nede.

 Alvøen papirfabrikk var en gang kjent for å lage papiret til pengene våre!!! Her ser dere grunnleggeren som skuer ut over sitt rike!!

 I dag er det ikke lengre fabrikkvirksomhet her, men til gjengjeld er det mye annet!! Her finnes en nydelig interiørbutikk, en hestebutikk, en fotograf, gallerier og mere til. 
17. mai yyyyrer det av liv her nede, da skoletoget har endestoppet her. Ellers er det et rolig område, perfekt for turgåing. 

 Til venstre langs bygningen som står der, setter de opp kanoner på 17. med salutt både morgen og ettermiddag. Hovedgården skimtes rett frem. I dag bor det ingen der, men i stedet er det museum. 
I sin tid var det forresten her Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller holdt bryllupsfesten sin!

 Demningen var viktig i gamle dager, da den førte vann ned i møllene. I dag er det et idyllisk blikkfang. Man kan fortsatt gå langs gamleveien ved steinmuren. 
Alle husene var fabrikkboliger for arbeiderne. De er for lengst solgt til privatpersoner. En ekte "Sørlandsidyll" her vest!!


En liten titt på nabolaget mitt er mitt bidrag til ukens Himmelsk. Synes nemlig det er helt himmelsk koselig der nede!!!!Himmelsk


2 kommentarer:

  1. Fint sted å gjøre utflukt til! :)

    SvarSlett
  2. Så virkelig flott ut, Enda en finfin plass å gå lufteturene sine ;o)

    Fin torsdag, plutselig helg!

    SvarSlett