tirsdag 17. juli 2012

Bokanbefaling: Kjempenes fall av Ken Follet

Nå nærmer familiens utenlandsferie seg slutten, og ingen ferie er komplett om man ikke har lest minst EN god bok!! Boken jeg vil anbefale her, er en murstein på hele 921 sider og er skrevet av en av mine favorittforfattere, Ken Follet.Vi følger fem forskjellige familier i England, Tyskland, Russland og USA før, under og etter første verdenskrig. Boken er spekket med historiske fakta fra denne perioden, men innbakt i en spennende historie, som gjør at du ikke har lyst til å legge fra deg boken.

I tillegg til å bli glad i (de fleste) rollefigurene, sitter jeg også igjen med mer kunnskap om hva som utløste krigen, og hvordan styresettene påvirket krigens gang etc.Aristokrati/overklasse vs arbeiderklassen er gode stikkord. Faktisk veldig interessant for en som liker historie, men ikke et " must" for å følge romanen! Her finner man romantikk og intriger på mange felt!

For å gjøre det enklere for leseren, har forfatteren innledningsvis navngitt alle personene i boken, og nevnt hvilket land de hører til. Det er greit om man leser boken over tid, eller når man har glemt enkelte personers rolle. Boken ble utgitt på tampen av 2010, og er første bok i en triologi om det 20.århundrede. Gjett hvilke bok jeg vil lese nå?? Nr. 2 er kommet ut også!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar