torsdag 10. mai 2012

Til Toscana med barn

Italia er absolutt et av mine favorittland. Vi har flere ganger besøkt dette vakre landet, og etterhvert fått sett mange av dets nydelige steder. I dag vil jeg komme med reisetips i forhold til landsdelen Toscana, som gjerne for mange er kjent som et vindistrikt.

Jeg kan anbefale Cosmopolian Golf ved Tirrenia som utgangspunkt for ferien. Her kan foreldre, om de er golfinteresserte kose seg på en nydelig bane, mens man har nydelige bassengområder for barna tilgjengelig. Husk at det er påbudt med badehetter (som andre steder i Italia). Stedet disponerer også en privat del av stranden. Denne kan kanskje ikke alltid virke så barnevennlig, for de ønsker ikke å ha leker og flytemadrasser slengende rundt. Om du kan godta dette, får du en god opplevelse på stranden. Hvis ikke, kan man også gå på offentlige strender og ta med seg akkurat hva man vil! Disse er imidlertid ganske befolket, så man kan ikke regne med å så store områdene å boltre seg på.

 Deler av anlegget. Bestod av 1-roms og 2-roms leiligheter.

Fra det ene bassengområdet. Stoooort basseng, og lite folk. GOD kombinasjon!!

Jentene med de påbudte badehettene:0) 

Tirrena er en liten, koselig landsby som ligger helt ute ved kysten. Den er et godt utgangspunkt for turen til bl. a. Pisa, Siena, Lucca, Volterra, Livorno og ikke minst Firenze. Dette i kombinasjon med late dager på stranden eller ved bassenget, kan gi både foreldre og barn opplevelse av den "ultimate" ferien;0)

Tirrena:
Det finnes få steder jeg har vært, hvor solnedgangene var nydeligere enn her!!! Kunne tatt bilder kveld etter kveld og aldri bli lei motivet!!! Vi var ofte her og spiste middag.

I tillegg hadde de et lite tivoli som jentene likte. Det holdt med små turer enkelte kvelder, og særlig de store trampolinene var morsom.

 En fin dverg!!
 Hei og hopp!!

En aldri så liten berg-og-dal bane. Gøy med storesøster!!


Pisa:
Vi hadde hørt før vi reiste til denne byen, at det eneste å se på her, var det skjeve tårnet. Det stemte vel også i stor grad.... I byen ellers var det lite å se, men de som liker botaniske hager, kan finne en også her.

Tårnet er åpent for publikum, men det er strenge regler på hvor mange som får være oppe til enhver tid. Det er også aldersgrense. Barn under 8 år får ikke komme opp. Da vi var der, kunne far og eldstejenta komme opp om vi ventet i ca . 5 timer (da var det en pulje som hadde plass). Vi bestemte oss for ikke å gjøre dette. Jeg vet ikke om det går an å bestille tider på å komme opp i tårnet på internet, men det tror jeg at jeg ville ha undersøkt om jeg skulle dit en gang til..
Gøy å ha sett det i alle fall, og moro med litt leking av vinkler med fotoapparatet for å ta artige bilder!!

 Så sterke vi er, som klarer å støtte tårnet!!
Siden vi ikke kom oss opp i tårnet, tok vi oss en tur inn i Domkirken som også ligger på plassen. Deilig og avkjølende, med nydelige drakter for å skjule skuldre og knær! Her fant vi flotte tak og mindre flotte mumifiserte, avdøde biskoper!

Siena:
Dette er en nydelig middelalderby, virkelig verdt et besøk!!!!

 Domkirken i denne byen stod ferdig allerede i 1215. Ganske fascinerende! 
 Klokketårnet i byen har 332 trappetrinn til topps. For de uten høydeskrekk, er dette et flott utsiktspunkt over byen og markene rundt.
Godt ikke klokken slo da minien var på toppen!!!!


Lucca:
Lucca er en annen, koselig middelalderby. Her står bymurene fortsatt rundt hele sentrum. Jeg vil her anbefale  
sykkelleie. På den måten fikk vi sett mye, OG trimmet litt!! Ikke gale det!!
 Greit med tilpasset tandemsykkel!! 

 Kirken i Lucca har en litt morsom historie! Her ser dere den fra siden. med fronten mot venstre. Meningen var å bygge taket så høyt at det kom over det høyeste punktet der, men siden det gikk tom for penger måtte taket tidligere på, og enden står og troner ganske så alene!! Slik har det stått i mange hundre år, og vil nok ikke bli bygget høyere!! Godt de tok til fornuft da, og ikke krevde mere skatter av folket for å samle inn pengene de manglet!!!

 Duemating er obligatorisk i enhver italiensk by....
Fra Piazza del Mercato, et gammelt amfiteater som nå er en koselig plass med restauranter.

Volterra:
På toppen av en høyde, 545 moh finner man Volterra. Enda en liten middelalderby. Selv om dette er den minste av byene vi besøkte, var det her vi klarte å rote oss bort!! Hi,hi, men vi fant tilbake til bilen, da!!!

 Rådhuset her er det eldste i hele Toscana.
Det romerske amfiteateret er fra før Kristus!


Livorno: 
Dette er en "storby" å regne i forhold til de ovennevnte byene. Det er likevel ikke så mye å oppleve her, det er vel helst fordi min bedre halvdel jobber innen shipping at han var interessert, siden denne byen har en internasjonal havn.

En rolig by uten for mye turisme.

Tok visst ingen bilder av havnen... Kun torget, som var ryddet på kveldstid. 


Firenze: 
Vi fløy til og fra Firenze på denne ferien, og det fungerte bra.
Dette er en nydelig by, som jeg har vært i flere ganger. Første gang jeg var her, var det en eldre italiensk dame som fortalte meg at jeg måtte passe godt på verdiene mine, for det var høy kriminalitet der. Hun viste meg og en fløyte som hun alltid gikk med i lommen for å blåse i om noe hendte med henne!!... Bank i bordet, så har ikke vi opplevd noe kriminelt, men en svoger fikk en gang frastjålet lommeboken sin, og slikt er jo alltid kjedelig....

 Domkirken i nydelig marmor.
 Om man gir dette svinet penger og gnir det på nesen, betyr det at du vil komme tilbake igjen til byen en gang!!
Naturen i Toscana:
Det kan lett bli noen timer i bil når man beveger seg så mye rundt som det vi gjorde i denne ferien. Jentene hadde musikk på ørene som de kunne høre på, i tillegg til at de sov endel... (all friske luften gir gode sovehjerter!)

Dessuten var det jo mye flott natur å se på da, og det gledet både store og små:
 Mange vingårder reklamerte langs veien at vi kunne komme innom for vinsmaking. Det tenker jeg at vi kan gjøre på ferier uten barn. Men bilde av noen av druerankene som vi kjørte forbi, måtte vi ta!!
Toscana er jo også kjent for alle solsikkeåkrene sine, og det må jeg si var et flott syn!!!! Vel verdt å stoppe og ta bilde av!!!!!

Med dette vil jeg bare si: ta dere en tur til Toscana om anledningen byr seg!!! Vekslingen mellom opplevelser og avslapping er lett å få til!!! Det dere må huske på, er at dette ikke er "Syden" i den forstand at butikkene er åpen til enhver tid. Her må dere finne ut av de lokale åpningstidene, og følge dem!!

Avslutter med et til solnedgangbilde. Har endel av dem etter denne ferien;0)

God tur!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar