fredag 6. april 2012

Med barn til Singapore

Det er vel kanskje ikke så mange som tenker at Singapore er et sted å feriere med små barn. Til det kan jeg være både enig og uenig. Singapore har mange aktiviteter det er gøy å gjøre for barn, men få steder man kan være bare for å slappe av. Det kan være fint å kombinere et opphold i Singapore med en badeuke eller lignende i et av nabolandene(Malaysia, Indonesia - vi var noen dager på Bali) eller Thailand). Noen har også for eksempel Singapore som et utvidet stopp på vei til Australia eller New Zealand.
I allefall, vi jentene i familien var der i 10 dager (eksklusive stoppet på Bali), på besøk hos mannen, da han hadde et lengre arbeidsopphold der våren - 08.

Reisen til Singapore er lang, vi fløy fra Bergen  via Amsterdam, og alt i alt brukte vi vel rundt 14 timer i luften. Men med egne skjermer på hvert stolsete med filmer, spill og musikk, gikk reisen ganske fort for både liten som stor.

Temperaturen i Singapore er ganske jevn, rundt 28- 30 grader. Ganske høy luftfuktighet, men det blir du vant til etter hvert. De har ofte kraftige regnskyll, men det har de tatt høyde for, så over alt er det bygget takskur man kan stå under til det verste regnskyllet har passert. Lurt!!

Så over til noen aktiviteter jeg vil anbefale:

1. Nattsafari
Singapore har en egen Zoo. Den har vanlig åpningstid på dagtid, men i tillegg åpner den opp igjen om kvelden for omvisning i mørket. Det var veldig spesielt og utrolig fint å se dyrene i nattemørket. Ekstra spennende var det også med alle lydene som ble forsterket på den måten...
 Studie av kartet over hva vi ville se...
Vi fikk se mating av tigrer!! 
Vi kjørte rundt i parken i et tog.Hvor vi på enkelte stopp kunne gå av og studere dyrene litt nærmere. 

2. Sentosa
Sentosa er en strand og opplevelsesøy rett utenfor sentrum. Man kan kjøre over, eller ta bane ut. Det siste er å anbefale. Rimelig og kjapt. 
Her kan man for eksempel ligge og sole seg, gå på strandkafeer, eller besøke Underwather world. Der er og muligheter å bo på hoteller her ute. 
Da vi var der, kom det regn, og det i store mengder, så vi brukte lang tid i Undervather world. Selv om vi er vant til Akvariet i Bergen, var dette virkelig verdt et besøk!! Her kan vi snakke haitunnel !! Vi fikk og sett dykkere som matet fisker!!
 Her har vi nettopp ankommet Sentosa!
 Vandring på stranden
 Litt andre fisker enn vi er vant til å se!!

Mating av fisk!

3. Fugleparken - Jurong Bird Park
Virkelig et høydepunkt!! Her tok jentene og jeg turen en dag mannen måtte jobbe. Selv om det var midt i påsken, var der lite folk. Reint og fint (der og som ellers rundt om i Singapore), men noen eeeeenorme bur- innhegninger fuglene kunne fly inni(og vi gikk inni).

 Litt mating må til!!
 - og blir de for innpåsliten, bare slepper vi maten ned......
 Stor, flott foss i ett av "burene".
 Fugleshow. Imponerende! - og morsomt!!

4. Chinese Garden
En rolig og flott park et lite stykke utenfor sentrumskjernen. Her kan barna få løpt litt fra seg, og gå på jakt etter kjente statuer, som Mulan! Er man planteinteressert, så er det mye flott å se her, men morsomst for barna er kanskje skilpaddemuseet.... Har aldri trodd at det fantes så mange forskjellige arter... og noen var direkte stygg.... kan ikke si noe annet....


5. Vitensenter 
Lå i nærheten av Chinese Garden. Her kunne man også i den ene delen stå på skøyter, men det stod vi over... var liksom ikke så spesielt for oss..!! Jentene storkoste seg. Myyye større enn det vi har i Bergen (uten at vi klager på det altså, for vi liker det veldig godt også!!).
 Hode på fat...
 Lysshow

?????


5. Tur til Clarke Quay og båttur på elven
Området rundt Clarke Quay er arkitektorisk et ordentlig rot!! Men likevel stilig!!! Små bygninger og store skyskrapere i skjønn forening... Langs elven ligger det dessuten mange restauranter, så her er det verdt å ta seg en middag en kveld, eller flere!
 Trishaw er et gøy fremkomstmiddel for barna. Og for voksne??

 Arkitektorisk "krasj".
På båtturen kom vi nær opp til Merlionen- som er byens/landets kjennemerke.

Mer arktiektorisk "krasj"....

6. Wild wild wet park
En innertier for alle barn, som ikke trenger så mye mer presentasjon...

7. Tur i Chinatown
Singapore har mange bydeler hvor forskjellige folkegrupper har slått seg ned. I den indiske bydelen kan man oppfatte innbyggerne litt pågående, men i den kinesiske er de veldig hyggelige. Vi var flere ganger innom her,  og en kveld koste vi oss ekstra med mye god mat.
 Hele gjengen samlet!
 Mye å se på!!

Nytt antrekk!! 

8. Middag i 68. etasje på Raffles Plaza Hotel og vandring i Bugis street
Middagen var god den, men med min høydeskrekk, følte jeg en dragning mot vinduene og høyden under hele middagen... Fikk nesten pusteproblemer da minien gikk under rekkverket og stilte seg opp langs vinduet for å studere utsikten!! Helt håpløs der, jeg altså!
Haha, ikke lett å se, men utsikt over Singapore fra høyt, høyt oppe....!!!


Buginsstreet er kvartaler fulle av boder på boder som lokker med billige kjøp.... ikke alt av like god kvalitet, men moro lell!!

9. Singapore Flyers
 Singapore sitt svar på London Eye. Flott og med fantastisk utsikt for de som liker høyder...!! (Nei, jeg var ikke med;)).10. Shopping
De viktigste fritidssyslene for innbyggerne i Singapore er matlaging/spising OG shopping! Shoppingen måtte i selvfølgelig prøve oss på og! Går greit i små doser med barn på slep, og særlig når de fleste shoppingsentrene hadde store lekeplasser å by på!!!
Fra lekeplassen...


Ellers bodde vi på et flott hotell som het M hotel. Det hadde et deilig svømmebasseng i 11. etasje, hvor vi kunne leke og kose oss i solen.Men neste gang jeg kommer til Singapore (for jeg vil gjerne tilbake hit!!!!!!), vil jeg helst bo her:

Hihi, kan jo drømme!!!


Uansett: God tur til Singapore hvis dere reiser, det er virkelig verdt turen!!!!!

Klem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar