onsdag 25. april 2012

Med barn til New York

Sommeren 2010  var vi på en lang og innholdsrik USA-tur. Siste stoppet på turen var nettopp i New York. Det var greit endestopp, for derfra til København er det bare 8 timer flytid, og det er et helt overkommelig fly strekk!! I New York var vi i 5 dager, og vi koste oss godt, alle sammen. Her kommer noen tips om hva man kan gjøre i denne flotte og pulserende byen!


Vi bodde på hotell midt på Brodway, bare noen få minutters gange til Time Square (Crown Plaza). Det hadde basseng, noe vi synes er greit å ha når man drar med barn. Vi brukte det bare en gang disse dagene, så om det var helt nødvendig, vet jeg ikke helt...! Hoteller finner man i mange prisklasser og beliggenheter, så her er det egentlig bare til å velge...
For å orientere oss i byen, kjøpte vi billetter til Sightseeingbuss. Det var en fantastisk flink guide ombord som fortalte villig fra alt vi så, og kom med gode tips til hvor det var lurt å spise etc. Bussturer er som oftest en innertier for barn, selv om de gjerne finner helt andre fokusfelt enn oss voksne, som for eksempel om man klarer å nå et blad som henger fra et tre man kjører forbi ol. Her fikk i tillegg guiden oss interessert i byens tak, og alle menneskestatuene som er plassert rundt om. Husker jo nå selvfølgelig ikke hva kunstneren het, men det var spennende å se om vi klarte å finne dem!


Utsikt mot Groud Zero og gjenoppbyggingen

Hva er vel NY uten å se Frihetsgudinnen?? Hvis man ønsker å komme inn i statuen, må dette bestilles måneder i forveien. Det gjorde ikke vi. Vi var heller ikke i land på øya, men nøyet oss med en båttur med Sircle Line, som kom ganske tett opp til statuen. Mektig syn og god opplevelse å ta med. Det dumme for oss, var at det regnet i bøtter og spann den dagen (eneste dagen på hele turen). Men er man bergensere, så tåler man sånt!!!
Tatt av vinden!! Statue of Liberty


Central Park er et must! Deilig og stor park med mye å se. Man kjenner igjen innspillingsscener fra forskjellige filmer som Home Alone, Alf, Sex in the City, fontenen fra introen til Friends så vi og. Hvordan vi fikk vite alt dette? Vi leiet sykkeltaxier av to flotte ungdommer som fortalte villig vekk!!

Empire State Building er og en opplevelse verdig. Flott utsikt over hele byen. Heiser tar deg opp på rekordtid, selv om du kanskje må stå litt i køer før du kommer med. Selv om jeg har høydeskrekk, var ikke dette skummelt i det hele tatt, godt sikret som det er. Mest poppis for minien vår var det å se i kikkertene. For oss voksne var også selve bygningen verd å bli imponert over!!

Også i New York finner du Madame Tussaud's, bygget opp om samme lest som Londonutgaven. Her var det imidlertid veldig lite folk, så det var en "fryd" å gå her! Selvfølgelig gøyest for de yngste, men også foreldre koser seg her.Brodway med sine show er jo viden kjent. Selv var vi ikke på noen. Vi undersøkte prisene på Løvenes konge, men sånn på tampen av en lang ferie, synes vi det ble for dyrt. (Den så vi heller seinere i London.) Det er jo likevel noe man bør vurdere når man reiser, og det er et stort spekter av forestillinger å velge mellom!! Plakater så vi alle steder!!

Ellers ble det mye gåing Down Town. Synes minien var utholdende!! Men det er mye rart å se, og bruker man god tid, stopper opp, går inn i litt barnebaserte butikker etc underveis, er det utrolig hvor lenge man kan holde på!! Far i heimen fikk se på Wall Street som var viktig for ham, Trump sine bygninger så vi flere steder, og selvfølgelig var det litt shopping!

 Wall Street
 Nydelig solnedgang!!
Rockefeller


Jeg reiser gjerne tilbake til New York med barn, men også kanskje uten. Utelivet, det å sitte lenge på restauranter etc blir det jo ikke så mye av med barn på tur! Men i stedet får man kommet seg tidlig i seng og tidlig opp, slik at man får utforske mye på dagtid!!!


Jeg anbefaler virkelig en tur til The Big Apple!!!

Bye bye!!

2 kommentarer:

  1. Hyde Park er i London ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi, hi, roter alltid m de to parkene!! Central park er vel mer rett, ja! Takk for at du sa i fra, skal fixe;0)

      Slett